Izaberite stranicu

Asidox dijeta – Asidox ishrana je protokol koji je posle dugogodišnje praktične primene i naučnih dokaza proglašen kao najobuhvatniji i najdetaljniji pristup pojedinačnom modelu ishrane do sada. Protokol je poseban po tome jer predstavlja individualni pristup u oblasti različitih zdravstvenih potreba.

(des Verbandes für Ernährung und Diätetik / VFED)

 

 

ASIDOX dijeta –  ASIDOX ishrana (po dijagnozama) je protokol definisan na osnovu: biološke vrednosti, antiupalnog, antioksidativnog i regenerativnog delovanja, prebiotskog i probiotskog sastava, količine enzima i inhibitora enzima, vitamina i antivitamina, prisustva endogenih i egzogenih toksina, hormonski aktivnih supstanci, odnosa nutrijenata (hranjivih sastojaka), alergenog potencijala i netolerancije hrane uslovljeno emocionalim promenama.

 

Izvod iz: Asidox dijeta – Asidox ishrana

Najvažniji ako ne i jedini razlog nedostatka slobodne energije je zamaranje tela koje pored svega jeste izvor starenja i osnovni uzrok svih bolesti. Telo u sebi zadržava čestice mrtvih ćelija, proteine, masti i time zatrpava međućelijske prostore, limfne i krvne sudove. Ovaj otpad ometa normalno funkcionisanje tela, u stvari ometa komunikaciju ćelija smanjujući snagu električnih signala koje one međusobno prenose.

Varenje hrane je uređeno na jednostavan i istovremeno poseban način. Za asimilaciju hrane potrebno je da u organizam bude unešena odvojeno uzastopno, bez mešanja jedne sa drugom. Ako se ovo pravilo krši, hrana se ne probavlja i počinje da trune a onda truje celo telo. Istovremeno u telu počinje da se stvara celo jedno skladište otpanih materija, što počinje da rezultira sve većim viškom kilograma, organskim bolestima i psihičkim disharmonijama. Sistemi za eliminaciju i izlučivanje toksina nemaju vremena da se izbore sa otpadnim materijama i telo ga po logici smešta gde god je to moguće.

Naše telo ima ogromne rezerve i ponekad uspe da izdrži sedamdeset i više godina. Međutim, već na sredini svog životnog puta čovek počinje da doživljava posledice ovih procesa. Prekomerna težina, bolest, letargija, različita psihička stanja. Stvar je u tome što energetsko telo čoveka koje je osetljivo na onemogućavanje procesa eliminacije dovodi do gubitka vitalnosti. Smanjenje energije povlači za sobom patološke poremećaje u telu.

Ali možete obnoviti staru energiju i čak steći takvo zdravlje kakvo nikada ranije niste imali. To treba raditi postepeno, u nekolio faza: sekvencijalna ishrana, odvojena ishrana, odbacivanje niza proizvoda, sirova prehrana i drugo. Ako odmah pređete  na upotrebu isključivo prirodnih proizvoda organizam jednostavno ne može izdržati drastične promene i telu je potrebno vreme da se ponovo izgradi.

Princip sekvencijalne ishrane je jesti ne odjednom, već prvo jednu vrstu proizvoda, zatim drugu i tako dalje. Pre svega jede se ono što se apsorbuje. Kada hrana prođe kroz gastrintestinalni trakt u odvojenim slojevima ona uveliko olakšava varenje i smanjuje količinu otpadnih materija. Isto tako, možete piti tečnost petnaestak minuta pre jela i dva sata nakon jela inače se želudačna kiselina razblažava a hrana ne apsorbuje već jednostavno truli.

Vreme i uslovi probave različitih proizvoda su veoma različiti, pa ako ih pomešate, neminovno postaju „proizvodni otpad“ koji se, bez vremena za izlučivanje, odlaže u organizam u obliku masti i šljake. Jedino što se kombinuje sa gotovo svim je sveže bilje.

Globalni problemi kao što su prekomerna težina, bolesti, starenje, depresija, pesimizam, nedostatak vitalnosti dugujemo najvećoj globalnoj pošasti – neznanju.

 

Stručni saradnik (Serbia) dr sci. med. Draško Jevđenić

Bioinformacioni centar Beograd

Call centar:

+381 65 449 60 26 (tel i viber)

+387 66 630 949 (tel i viber)

e – mail:

bioinfocentar@gmail.com

asidox@hotmail.com