Izaberite stranicu

Programi unapređenja zdravlja

Analizirajući svaku pojedinačnu konstituciju, uzimajući u obzir individualne karakteristike trenutnog fiziološkog i anatomskog stanja čoveka ovim konceptom se sastavlja program za održavanje i unapređenje opšteg zdravlja svakog pojedinca.

Programi podrazumevaju protokole procene adaptacionih kapaciteta organizma, funkcionalnog stanja organa i sistema, kapacitete imunološke odbrane i prilagođen terapijski program vežbanja.

Analizirajući trenutno stanje organizma ovim protokolima možemo odrediti najbolje načine preventivnih programa i terapijskih procedura već postojećih poremećaja i obolenja.

ASIDOX i PAMP programi polaze od činjenice da je energetska konstitucija tela isključivi i stabilni kompleks individualnih karakteristika uključujući opšti energetski kapacitet organizma, fiziologiju, strukturu  tela i psihološki profil.

 

 

Zaključci i analize protokola se zasnivaju na sledećem:  

Opšte zdravstveno stanje

Postojeće i prošle bolesti i povrede

Imunološki potencijal organizma

Psihološke karakteristike osobe

Prehrambene navike

Motoričko stanje

Životni uslovi

Navike i stereotipi

Društveno okruženje

Klimatski i ekološki uslovi životne i radne sredine

 

 

Individualni pristup 

Programi su zasnovani na činjenici da pojava i razvoj svakog konstitutivnog tipa ima svoje uzroke i karakteristične manifestacije te da su oni uz faktore okruženja osnova za razvoj određenih bolesti  što zahteva odgovarajuće metode korekcije navedene u nekoliko strategija.

 

  • Identifikovati predispoziciju za sve organe i sisteme tela (hardversko – softverske bioinformacione tehnologije)

 

  • Pojasniti rizike razvoja karakterističnih bolesti svojstvenih određenoj vrsti konstitucija i odrediti koji organi i sistemi mogu biti slaba karika u njegovom telu (hardversko – softverske bioinformacione tehnologije)

 

  • Utvrditi tip energetske konstitucije uzimajući kao glavni orjentir da svaka osoba ima individualne karakteristike sopstvene energije i uzimajući u obzir da svaki tip može sadržati elemente nekoliko klasičnih tipova energetske konstitucije

 

 

 

Na osnovu preporuka iznetih u ovim strategijama  ASIDOX i PAMP protokola potrebno je izraditi adekvatan individualni program za:

Obnavljanje , održavanje i jačanje zdravlja, kao i uklanjanje postojećih rizika od razvoja određenih bolesti uzimajući u obzir osobenosti svakog pojedinca. Ovaj program sadrži preporuke za korekciju energije, telesne konstitucije, program korektivne i individualne  ishrane  svakog pojedinca (Asidox ishrana) i adekvatan motorički režim, sve u cilju poboljšanja i održivosti opšteg zdravlja i energije čoveka.

 

Ako verujete da možete – u pravu ste, verujete da ne možete – opet ste u pravu  – ovde to deluje.

 

dr Ivana Miljković

Konsultant programa

MSc Miloš Purković

Profesor fizičke kulture i sporta

Trener specijalista u vrhunskom sportu

Diplomirani trener fitnesa i sportova snage

 

dr sci. med. Draško Jevđenić

Bioinformacioni centar Beograd

Call centar:

+381 65 449 60 26 (tel i viber)

+387 66 630 949 (tel i viber)

e – mail:

bioinfocentar@gmail.com